Belfast Ana Arı

Belfast Ana Arı

Ürün No : 1423
Tarih : 03 Eylül 2013
Adet :
SİPARİŞLER DURDU

Belfast Ana Arı ( Belfast Arı Irkı) Buckfast arısı dünyanın en meşhur HİBRİD arılarından. Hibrid arıda farklı ırklardan genetik özellikleri bilinen arılar kontrollü şartlarda ve yapay dölleme kullanılarak birleştirilir. Yani Karniyol, İtalyan ya da Kafkas gibi ayrı bir ırk değil Bu tür birleştirmelerde melez azmanlığı denilen olay gerçekleşir ve ilk nesil analar kendi ana ve babalarından daha verimli olur. Bal verimi yüksek.yavru atımı hızlı.ve yön bulma konusunda başarılıdır.

Buckfast Ana Arısı Buckfast arısı Librit bir arıdır ırk sayılmaz.! Bilim Adamları (1954) eski Ingiliz yerli arisi ile nispeten koyu renkli Italyan arisini melezliyerek Buckfast arisini yetistirmistir. Bu iki irk önce saflastirilmis daha sonra bu saf halklar, bal üretimi ile diger özelliklerini gelistirmek üzere çiftlestirilmis ve tekrar geriye melezlenmistir.(Kombinasyon melezlemesi) Daha sonra Fransiz arisi ve Yunan arisinin iyi özellikleri de Backfast arisinda birlestirilmistir. B.Adam daha ileriki yillarda bacfast ana arisini Anadolu erkekleriyle melezlemistir. Bunun sonucunda yüksek verimli fakat hirçin bir ari elde etmistir.

Bilim Adamları (1954) eski Ingiliz yerli arisi ile nispeten koyu renkli Italyan arisini melezliyerek “Buckfast” arisini yetistirmistir. Bu iki irk önce saflastirilmis daha sonra bu saf halklar, bal üretimi ile diger özelliklerini gelistirmek üzere çiftlestirilmis ve tekrar geriye melezlenmistir.(Kombinasyon melezlemesi) Daha sonra Fransiz arisi ve Yunan arisinin iyi özellikleri de Backfast arisinda birlestirilmistir. B.Adam daha ileriki yillarda Buckfast ana arisini Anadolu erkekleriyle melezlemistir. Bunun sonucunda yüksek verimli fakat hirçin bir ari elde etmistir.

Anadolu arisi ile backfast erkeklerini kullandigi durumda ise hem verim hem de mizaç bakimindan daha olumlu sonuç almistir. Anadolu X Buckfast melezlerinde saf ebeveynlere göre % 128 ile % 151 verim artisi görülmüstür. Bircok Uyanık Buckfast ana ari üretiyorum diye cinsi cibilliyeti belli olmayan tavsanın suyunun suyu arıları satmaktadır buradan arıcı arkadaşlara tekrar tekrar duyrulur! Buckfastt liprit bir arıdır bir cins değildir sadece labaratuvar ortamında yukardaki bahsetmiş olduğumuz caprazlama sistemi ile üretilir bundan üretilen arılar özelliğini yitirmiş olur herseferinde aynı işlem yapılması gerekmektedir.