Şuanda Sitemizde 210 Kategoride Toplam 417 Ürün Bulunmaktadır.

Forbeevar İlaçı

Forbeevar İlaçı

Ana Sayfa » ARI İLAÇLARI » Forbeevar İlaçı
Fiyat : YOK TL
Ürün No : 1579
Tarih : 21 Aralık 2013
Adet :
SİPARİŞLER DURDU

Jelleştirilmiş olması sebebiyle uygulama kolaylığı var. Bu tip ilaçlar varrao hastalığında çözüm yolu sunabilir.

FORBEEVAR JEL
Bal arılarında Varoosis için Ektoparaziter (Akarisit)

BİLEŞİMİ:
Forbeevar Jel; her 100 gramında 65 g formik asit içeren akışkan renksiz harici uygulamaya hazır kontrollü salınımlı jeldir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:
Forbeevar Jel’in içerdiği formik asit buharı, varroa parazitinin ve trachea bitinin solunum sistemindeki trachea kanallarında yakıcı ve öldürücü bir etki yapmaktadır. Bu etki sıcaklık arttıkça artmaktadır. Eğer kovan içi sıcaklığı 12 °C’nin altına düşerse buharlaşma minimum düzeyde kalmakta ve ilacın etkisi azalmaktadır.

KULLANIM SAHASI VE ENDİKASYONLARI:
Forbeevar Jel bal arılarının yavru ve erginlerinde vücut sıvısını emerek ölümüne sebep olan Arı akarları Varroa jacobsoni ve Acarapis woodi dış parazitlerine karşı tedavi ve korunma amacıyla kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:
Forbeevar Jel Veteriner Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde; ilaçlamalar hava sıcaklığı 14-27 °C arasında iken erken ilkbahar ve geç sonbaharda akşama doğru yapılmalıdır. Hastalığın seyrine göre ilaç uygulaması birer hafta ara ile 2-3 defa yapılabilir. 3-5 çerçeveli kovana bölme tahtası ile bölündükten sonra 5-10 g Forbeevar Jel plastik bir kaba konularak çerçeveler üzerine bırakılır ve kovan kapağı kapatılır. Eğer kovanda 9-10 çerçeveli güçlü bir koloni varsa ve enfestasyonda yoğunsa 10-20 g Forbevar Jel plastik bir kaba konduktan sonra kovan kapağı kapatılır. Kovan uçuş deliği kapatılmamalıdır. Kullanmadan önce şişeyi lütfen iyice çalkalayınız.

ana arı siparişi

İlgili Terimler : ,

Mustafa
07 Aralık 2014 - 10:04

Bu ilac ne ise yaramaktadır bilgi verir misiniz

Admin
07 Aralık 2014 - 11:47

Mustafa bey, konu güncellenmiştir. Tekrar bakınız. İyi günler…

H.ucar
29 Eylül 2017 - 10:19

merhaba,

ilaç stoklarınızda var mı ? varsa fiyatı nedri ?

Admin
01 Ekim 2017 - 01:01

H.ucar, malesef şuanda forbeevar stoklarda yoktur olunca açılacaktır.