Şuanda Sitemizde 210 Kategoride Toplam 417 Ürün Bulunmaktadır.

Korunga Tohumu (1 Kg)

Korunga Tohumu (1 Kg)

Ürün No : 4166
Tarih : 01 Şubat 2015
Adet :
SİPARİŞLER DURDU

korungaKorunga tohumu, arı otu tohumu ile ekerek arılarınız için büyük bir nektar kaynağı oluşturmuş olursunuz. Çiçekleri, arılar için çok önemli olduğundan ve özel bir balözü ve nektar kaynağı olmasından dolayı arıcıların ve besicilerin ekmiş olduğu bitkidir. Sertifikalı ve garantilidir.

Korunga tohumu ekim zamanı; Ocak, Şubat, Mart aylarıdır. Korunga fazla derine ekilmemelidir. Ekimler; 25-50 cm. sıra aralığında, 1,5-2 cm. derinliğinde yapılmalıdır. Mibzerle makine ile ekimde dönüme 6-8 kg ekerken, elle ekimde 10-12 kg tohum kullanılır. Çiçeklenme dönemi mayıs ve haziran aylarıdır. Çiçeklenme süresinde çiçekler aşağıdan yukarıya doğru açtığı için arılar bütün çiçeklerden faydalanmaktadır. Yaklaşık olarak bir dekarda korunganın verimliliğine bağlı olarak 9 ila 40 kg arasında bal alınabilmektedir. Balı görünüş olarak berraktır ve tadı lezzetlidir. Korunga ekildikten sonra mayıs ve haziran ayı içerisinden açmaktadır ve arılar için bal özü kaynağıdır.

korunga bitkisiKorunga Tohumu Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinmek İçin Aşağıdaki Yazıyı Okuyunuz:

Korunga tohumu, uzun yıllar ekilebilen bir yem bitkilerindendir. Korunga otu hayvancılıkta çok besleyici bir özelliği olduğu için inek, koyun, keçi, dana vb. hayvcılıcılık besiciliğinde kullanılmaktadır. Bu ürünün ekildikten sonra çiçek fazlalığıda arıcılık için çok güzel bir nektar kaynağıdır. Eğer besicilik yapıyorsanız ve arılığınızda varsa mutlaka böyle bir tarım yapmalısınız. Çünkü, devlet korunga ekimini destekliyor yani bugün ekim yaptığınız tarla başına ne alıyorsanız aynı zamanda korunga tarımında aynı desteklemeyi almaktasınız.

Sadece arıcılık yapıyorsanız hem bunun nektarından faydalanmış olursunuz hemde otunu hayvan besiciliğinde kullanmış olursunuz. Hayvan yetiştiriciliği yapmıyorsanız muhakkak satışı yaparsınız ve sizin için farklı bir kazanç kapısı olmuş olur.

Korunga ülkemizin her yerinde yetişmektedir. Çünkü, toprak seçmez verimsiz veya kıraç olsun korunga her yerde yetişebilmektedir. Çiçeklerin rengi pembe tarzında olmaktadır. Korunganın bir sap uzunluğunda ortalama olarak 8 ila 14 yaprak adeti bulunmaktadır. Aynı zamanda çiçek salkımında 5 ila 80 adet çiçek bulunmaktadır. Ve bu şekilde çiçeği bol olan bir bitkiyi arılar çok fazla ziyaret etmektedir. Arıların çok ziyaret ettiği bitkilerde bal oranı yüksek olabilmektedir.

Korunga Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır: Yaklaşık olarak bir dekar alana ortalama 11 kg gibi ekimi yapılmaktadır. Bir yem bitkisi olduğu için en verimli yetiştiği yer ise verimsiz ve kıraç topraklardır. Eğer toprak sulak ve verimli bir arazi ise yeterli verim alamayabilirsiniz. Ekim zamanı olarak; sonbahar ayında sahil şeridi olan yerlerde, ilkbahar mevsiminde ise daha soğuk iç kesimlerde korunga tohumu ekimi yapabilirsiniz. Korunga tohumu verimsiz toprakta yetiştiği gibi o toprağın azot seviyesi yükselterek verimli hale getirmektedir. Tarımı yapmak istediğiniz zaman çok kolay bir şekilde diğer yem bitkilerinin tarımı nasıl yapıyorsanız bununda yaparsınız. Tekrar etmekte fayda var. Başta dediğimiz gibi korunga otu hayvan besiciliğinde değeri büyüktür. Arıcılık yaparken aynı zamanda arılığınızın yanı başına bir ufak besicilik yapabileceğiniz; inek, koyun veya keçi türü hayvan yetiştiriciliği yarak yeni geçim kaynakları edinin. Yine korunga tohumu hakkında sorularınız olursa lütfen “Yorumlar” kısmından sorunuz.

ismail
29 Haziran 2015 - 02:31

Korunga tohumu almak istiyorum tel den siparis almiyormusunuz

Admin
30 Haziran 2015 - 10:26

ismali, korunga tohumu siparişlerini eylük ayı itibari ile almaya başlayacağız. Şuanda yoğun olarak ana arı üretimi ile uğraştığımız için elimizde yoktur.